Mergi la conţinutul principal
Polonia - Tarile Baltice
de la 569.00 €
Destinatia
Polonia
Categorie Oferta
Circuite Autocar
Tip Transport
Autocar
Tip Cazare
Hotel 4*
Tip Masa
Mic dejun

POLONIA – TARILE BALTICE

Oradea – Lublin – Vilnius – Rundale – Riga – Siauliai – Kaunas – Varsovia – Czestochowa - Cracovia - Auschwitz Birkenau

Transport Autocar | 11 zile | 569 Euro

PROGRAMUL EXCURSIEI

Ziua 1 | BUCURESTI – ORADEA

Plecare din Bucuresti din Piata Victoriei la ora 05:00 pe traseul: Bucuresti – Ploiesti – Brasov – Sibiu – Sebes – Alba Iulia – Cluj Napoca – Oradea. Sosire in cursul serii. Cazare la hotel Ramada 4* situat central in Oradea sau similar.

Ziua 2 | ORADEA - LUBLIN

Mic dejun. Excursia continua spre Polonia pe ruta Debrecen - Miskolc - Kosice si ajungem dupa-amiaza tarziu la Lublin, cel mai mare oras din estul Poloniei si al noulea ca marime din tara. Este de asemenea un important centru universitar, iar numarul mare de studenti face ca viata de noapte din oras sa fie una vibranta. Orasul vechi este considerat unul dintre cele mai atractive din Polonia si va invitam sa-l descoperiti la pas in cursul serii cu insotitorul de grup. Se pot admira: vechea Primarie, Tribunalul, Piata Mare, Catedrala Catolica precum si Castelul Lublin. Cazare la hotel IBB Grand Lublinianka 4* sau similar Lublin.

Ziua 3 | LUBLIN - VILNIUS

Mic dejun. Parasim Polonia pentru a ne indrepta catre Lituania. Prima oprire o vom face in capitala tarii, Vilnius. La inceput acesta a fost o fortificatie impotriva Cavalerilor Teutoni iar apoi impotriva tatarilor veniti din Peninsula Crimeea; in timp insa asezarea situata la confluenta raurilor Neris si Vilnia s-a extins si s-a dezvoltat tot mai mult devenind orasul de astazi, cu constructii impresionante, cu biserici superbe si cu o istorie ce merita a fi mentionata. Timp liber la dispozitie. Cazare la hotel Ibis Centre 3* sau similar Vilnius.

Ziua 4 | VILNIUS - RIGA

Mic dejun. Dimineata vom avea parte de un tur de oras Vilnius care va cuprinde: Vizitarea Orasului Vechi inclus in patrimoniul UNESCO, Piata Catedralei, Primaria si Universitatea, Coltul Gotic si Poarta Rasaritului cu icoana sfanta a Fecioarei Maria, Catedrala Sf. Petru si Paul si Biserica Ortodoxa Ruseasca, cladirea Parlamentului. Este timpul apoi sa ne luam la revedere de la capitala Lituaniei si ne indreptam catre Letonia pentru a vizita capitala Riga, unde vom ajune in cursul dupa-amiezii si o vom descoperi intr-un tur de oras cu ghid local: Bastion Hill, Teatrul National, Muzeul de Arte, Monumentul Libertatii, Universitatea, Opera Nationala si raul Daugava. In timpul turului pietonal veti mai putea admira si: stradutele pietruite si pitoresti ale vechiului oras, Domul, Biserica Sf. Petru, Poarta Suedeza, Biserica Sf.Iacob, Palatul Parlamentului, Vechiul Castel. Cazare la hotel Bellevue Park 4* sau similar Riga.

Ziua 5 | RIGA – PALATUL RUNDALE

Mic dejun. In prima parte a zilei vom face o Excursie de ½ zi la Rundale – Versailles-ul Letoniei. Construit in secolul XVIII, Rundale este creatia arhitectului Bartolomeo Rastrelli, acelasi arhitect care a conceput Palatul de iarna de la Sankt Petersburg, fiind considerat o comoara a artei Letone, a stilurilor baroc si rococo. Vizita cu ghid local (biletul de intrare este inclus). Intoarcere in Riga si timp liber la dispozitie pentru cumparaturi sau plimbari pietonale cu insotitorul de grup. Centrul istoric al orasului Riga a fost inclus in patrimoniul mondial UNESCO, iar orasul este remarcat in mod special pentru arhitectura in stil Art Nouveau (Jugendstil). Farmecul sau medieval apare la fiecare colt de strada, in povestea fiecarei case. Orasul este un model de arhitectura medievala, doua dintre cele mai elocvente exemple fiind Domul si Biserica Sfantul Iacob. Riga este cunoscuta si ca orasul deliicilor, iar de curand unul dintre cele mai apreciate produse traditionale letone poate fi gustat intr-un nou ambalaj. Balsamul Negru, bautura alcoolica cu o traditie de 110 ani, poate fi savurat odata cu bomboanele de ciocolata neagra „Laima". Astfel ca bomboanele cu umplutura de Balsam Negru reunesc doua dintre cele mai dulci traditii letone, spre deliciul tuturor iubitorilor de ciocolata. Cazare la hotel Bellevue Park 4* sau similar Riga. (Nota: In aceasta zi autocarul stationeaza conform normelor A.E.T.R., deplasarile se fac pietonal impreuna cu insotitorul de grup, excursia la Rundale se realizeaza cu autocar local.)

Ziua 6 | RIGA – SIAULIAI – KAUNAS

Mic dejun. Parasim apoi Letonia si, imediat dupa ce vom intra inapoi in Lituania, vom face un scurt popas la Siauliai unde se viziteaza „Dealul cu Cruci” – loc unic de pelerinaj vizitat si de Papa Ioan Paul al 2-lea, unde veti putea vedea peste 100.000 de cruci. Sosim dupa-amiaza in punctul final al zilei de azi, Kaunas – al doilea mare oras al Lituaniei, fosta capitala intre anii 1919 -1940. Tur de oras Kaunas: Castelul Kaunas, Primaria, Catedrala, Casa Perkunas si Muzeul “Dracului”. Cazare la hotel Best Western Santakos 4* sau similar Kaunas.

Ziua 7 | KAUNAS - VARSOVIA

Mic dejun. Excursia continua spre Varsovia - capitala si cel mai mare oras al Poloniei. Desi trecutul zbuciumat a lasat urme adanci in istoria ei, capitala a renascut de fiecare data din propria-i cenusa, precum legendara pasare Pheonix. Desi majoritatea cladirilor sunt relativ noi, centrul istoric a fost cu grija reconstituit dupa planurile originale si picturile din secolele XVII si XVIII. Tur de oras: Palatul Culturii si al Stiintei- cea mai inalta structura a orasului, devenita de asemenea si simbol, Drumul Regal - un traseu simbolic intre Castelul regal si Palatul Wilanow bifand de asemenea si arterele cele mai importante ale centrului istoric, Fortareata si Palatul Lazienki – numit de asemenea si Palatul pe Apa, resedinta ultimului rege al Poloniei. Cazare la hotel Ibis Warszawa Stare Miasto 3* situat central sau similar Varsovia.

Ziua 8 | VARSOVIA - CZESTOCHOWA - CRACOVIA

Mic dejun. Ne indreptam spre Manastirea Jasna Gora din Czestochowa - cel mai vizitat loc de pelerinaj din Europa centrala si de est. Aici se afla icoana cunoscuta sub numele de "Madona Neagra", icoana ce este azi un simbol al Poloniei. Plecare apoi spre Cracovia unde ajungem in cursul serii. Cazare la hotel Best Western Efekt Express 4* sau similar Cracovia.

Ziua 9 | CRACOVIA – MEMORIALUL AUSCHWITZ BIRKENAU

Mic dejun. Incepem ziua cu un tur de oras al Cracoviei – oras care a fost inscris in anul 1978 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO: Piata Principala - una dintre cele mai mari piete medievale din lume, aflata in mijlocul orasului vechi, plina de biserici, restaurante si baruri. Admiram tarabele renascentiste ce anima centrul vechi si Biserica Sfanta Maria - o constructie gotica cu 2 turnuri ce detine unul dintre cele mai mari altare de lemn din Europa, Poarta Floriana si Fortareata Barbakan - o frumoasa constructie ce dateaza din secolul al-XV-lea si este astazi unul din simbolurile orasului. Alaturi de fortareata Barbakan si poarta Floriana, putem admira si trei turnuri: la est Baszta Pasamonikow (tunul ceaprazarilor), la mijloc Baszta Stolarzy (turnul tamplarilor) si la vest Baszta Ciesielska (turnul dulgherilor). Dupa amiaza, optional, excursie la Memorialul Auschwitz Birkenau. Auschwitz-Birkenau a fost un lagar de concentrare nazist din Polonia, care in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a avut un rol de distrugere in randul populatiei evreiesti din Europa si nu numai a acesteia. Intre 1,1-1,6 milioane de oameni au fost exterminati in acest lagar. El a fost, ca in marea majoritate a lagarelor de concentrare naziste, comandat de trupele de infanterie SS. Lagarul de la Auschwitz-Birkenau a fost cel mai mare lagar nazist. Intoarcere in Cracovia si timp liber la dispozitie. Cazare la hotel Best Western Efekt Express 4* sau similar Cracovia.

Ziua 10 | CRACOVIA - ORADEA

Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor vom continuam vizitarea Cracoviei unde vom putea admira Catedrala – locul unde va fi depusa fiola cu sangele Papei Ioan Paul al-2-lea imediat dupa beatificare, Districtul Kazimierz si nu in ultimul rand Castelul Wawel – locul de veci al regilor si eroilor Poloniei. Excursia continua apoi spre Oradea. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare la hotel Ramada 4* situat central in Oradea sau similar.

Ziua 11 | ORADEA - BUCURESTI

Mic dejun. Dimineata vom face un scurt tur pietonal in centru istoric al Oradei recent renovat. Vom admira in Piata Unirii cladiri reprezentative precum Primaria - construita in stil neorenascentist, Palatul Episcopiei Greco-Catolice, Casa Kovacs. Vom mai putea admira Pasajul Vulturul Negru, inspirat de celebra galerie Vittorio Emanuele din Milano, si nu in cele din urma Palatul Vulturul Negru, cel mai emblematic monument al secesionismului oradean. Dupa tur, excursia continua spre Bucuresti, unde ajungem seara tarziu. Sfarsitul pachetului de servicii.

Date de plecare: 11 Aprilie, 29 Mai                                              

Tarife                                               calculate pentru un grup de 40 platitori

 • 569 Euro adult loc in camera dubla
 • 569 Euro adult a-3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar
 • 449 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu doi adulti
 • 799 Euro adult loc in camera single    

Servicii incluse:

 • Transport cu autocar propriu pe toata durata programului (mai putin ziua 5)
 • Cazare 10 nopti cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4* astfel:
  • 1 noapte la Oradea hotel Ramada 4* sau similar
  • 1 noapte la Lublin hotel IBB Grand Lublinianka 4* sau similar
  • 1 noapte la Vilnius hotel Ibis Centre 3* sau similar
  • 2 nopti la Riga hotel Bellevue Park 4* sau similar
  • 1 noapte la Kaunas hotel Best Western Santakos 4* sau similar
  • 1 noapte la Varsovia hotel Ibis Warszawa Stare Miasto 3* sau similar
  • 2 nopti la Cracovia hotel Best Western Efekt Express 4* sau similar
  • 1 noapte la Oradea hotel Ramada 4* sau similar
 • Tururile de oras si vizitele prevazute in program la: Cracovia, Czestochowa, Varsovia, Kaunas, Siauliai, Riga, Vilnius, Lublin, Oradea
 • Excursie la Palatul Rundale cu autocar local si bilet de intrare inclus
 • Ghizi locali la Riga si Palatul Rundale
 • Tururile pietonale cu insotitorul de grup
 • Taxe autostrazi si parcari incluse
 • Insotitor de grup

Servicii neincluse:

 • Asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
 • Taxe de oras acolo unde se aplica se achita individual la receptia fiecarui hotel
 • Intrarile la obiectivele turistice din program
 • Excursiile optionale

Excursii optionale (Tarife valabile pentru minim 30 de participanti)

 • Excursie la Memorialul Auschwitz Birkenau : 40 € /adult, 35 €/copil 2-11,99 ani

Include: transport cu autocar, ghid local, rezervare, casti audio, handling fee, insotitor de grup

Transferuri GRATUITE din urmatoarele orase:

 • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
 • Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti
 • Ramnicu-Valcea, Pitesti

 

 

 

 

Salut! Noi suntem Ariel Holiday, o echipa tanara si ambitioasa care te ajuta in alegerea celor mai bune vacante. Daca esti in cautarea unei destinatii de vis pentru a-ti petrece concediul, ai ajuns unde trebuie..de aici incepe vacanta ta perfecta!

arielholiday

Ariel Holiday - licenta de turism

Ariel Holiday - Polita de asigurare